Talvella liikutaan laduilla ja umpihangessa

Lumikenkäily ja hiihto

Särkijärven ympäristö on kuin luotu lumessa liikkumiseen. Muonio tunnetaan laajasta latuverkostostaan, jota hoidetaan viimeisen päälle aivan ensilumilta loppukevään oheneville hangille. Murtomaahiihtäjä pääsee laduille kätevästi suoraan majojen pihalta. 

Vuokrattavissa perinteisiä suksia 20 € / pari / vrk.

Myös lumikenkäilijälle Särkijärvi ja sen ympäristö tarjoavat oivat olosuhteet. Lunta riittää ja vaihtelevia maastoja löytyy läheltä. Meiltä voit

Vuokrattavissa lumikenkiä ( 20 euroa/pari/vrk).

Ohjelmapalvelut hoitaa mallikkaasti Lapin Safarit, soita ja varaa elämyksesi sieltä.

Huskyvaljakkoajelut

Mikä onkaan mukavampi tapa liikkua Lapin luonnossa kuin matkustaa koiravaljakossa. Halutessasi pääset myös tutustumaan koiratarhaan.

Pororekiajelut

Koiravaljakkoakin perinteisempi kulkupeli Tunturi-Lapin talvessa on pororeki. Istahda Petterin perään vällyjen alle ja maista matkantekoa Joulupukin tapaan.

Talvikalastus

Jääpeite ei estä kalastusta. Paikalliset pyytävät kalaa verkoilla myös avannon kautta. Järjestämme myös pilkkiretkiä läheiselli järville.

Vuokrattavissa pilkkejä ja kaira, potkurilla ja porontaljalla 20€ / setti

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkareitti kulkee ihan vieressä Särkijärven jäällä. Reitistöä pitkin voit ajella halutessasi vaikka Jäämerelle asti. Jos et kuitenkaan ole safari-ihmisiä, voit vaikka hurauttaa nuotiopaikalle paistamaan makkaraa.

Jäänveisto

Järjestämme sinulle ohjelmaa luonnonolojen mukaan. Jos lunta ja pakkasta on riittävästi, voimme veistää vaikka jäätä tai rakentaa ikioman jääbaarin. Perinteiset koristellut jäälyhdyt ja koristeet.

Joulun ja Vuoden vaihtuessa

Särkijärven majoilla voit viettää niin joulun kuin uudenvuodenkin omalla tavallasi tai majojen perinteiden mukaan.

Jouluna ohjelmat painottuvat maalaisjoulun perinteisiin, leivomme piirakoita ja pipareita, haemme kuusen ja teemme koristeita, saunomme ja ruokimme saunatontun.

Vuoden vaihtuessa nautimme ensin kunnon illallisen noutopöydän herkkujen parissa ja valamme tinat ennen kuin siirrymme kuohuvien juomien kanssa ulkosalle vastaanottamaan uutta vuotta ilotulituksen säestyksellä.